Beverwijk 0251-254161 I Uitgeest 0251-750655 info@smc-ijmond.nl

Werk en gezondheid

Heeft u blijvende nekpijn gekregen door werken achter de computer? Of heeft u last van stress? Wij helpen u ervan af te komen.

Begeleiding

Wij begeleiden u bij fysieke en mentale problemen. Daarbij kijken we naar het geheel, zoals de arbeidsomstandigheden en de mate van belasting.

Dit alles doet SMC IJmond in overleg met arbodiensten, verzekeraars en uitvoeringsinstanties. We werken aan totaaloplossingen, eventueel samen met andere deskundigen.

Bedrijfstrainingen

We geven ook bedrijfstrainingen, om ervoor te zorgen dat u gezond kunt blijven. In de zorgbranche moet u meestal veel tillen. Maar ook kantoorwerk kan voor vervelende klachten zorgen, door een verkeerde houding achter uw bureau.

Gezond werken in de zorg

Tijdens de training ‘gezond werken in de zorg’ leert u tiltechnieken en krijgt u handvatten om op een gezonde en veilige manier te tillen. Deze ergonomietraining wordt afgestemd op de zorgzwaarte binnen de instelling en incompany (dus in de organisatie) gegeven.┬áDe training duurt in totaal ongeveer 2,5 uur en bestaat uit een theoretisch en een praktisch deel.

Gezond werken op kantoor

Tijdens de training ‘gezond werken op kantoor’ leert u alles over gezond beeldschermwerk. De workshop heeft als doel dat u het risico op klachten zoals RSI, CANS of rugklachten kunt voorkomen door onder andere uw beeldschermwerkplek ergonomisch in te richten.