Beverwijk 0251-254161 I Uitgeest 0251-750655 info@smc-ijmond.nl

Medisch fitness

Medisch fitness is sporten op maat en volgt meestal na een afgerond traject bij de fysiotherapeut. Het is speciaal voor mensen die minder belasting aan kunnen, of juist om herhaling van klachten te voorkomen. Ook kan medisch fitness gedaan worden voor een operatie of als u net dat beetje meer begeleiding wilt, dan dat u bij een sportschool zal krijgen.

Bij medisch fitness word een trainingsschema zodanig opgesteld dat mensen met beperkingen en klachten toch verantwoord kunnen blijven sporten. Onze Medische Fitness is zeer geschikt voor mensen met een verhoogd medisch risico, zoals bij: COPD, osteoporose, hartfalen, adipositas, claudicatio intermittens, overgewicht, diabetes of reumatische aandoeningen.

De trainingen staan altijd onder leiding van een gespecialiseerd medisch fitness begeleider of van een fysiotherapeut. Beide staan in nauw contact met de fysiotherapeut waardoor u bent behandeld en worden daarmee helemaal afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Abonnement

U kunt deelnemen aan het medisch fitness door het afsluiten van een abonnement. De trainingen zijn niet te declareren bij uw zorgverzekeraar. Voor de actuele tarieven en verschillende abonnementen kunt u terecht bij de therapeut of bij de balie.

55+

Bent u 55+? Dan kunt u bij ons komen sporten tegen een gereduceerd tarief! Wij vinden het erg belangrijk om iedereen op verantwoorde manier te laten bewegen en zo aan hun gezondheid te kunnen blijven werken.

Waarom?

We weten ondertussen allemaal dat bewegen goed is voor ons! Zowel het  geheugen als motoriek hebben baat bij regelmatige lichaamsbeweging.

Naast dat het goed is voor uw conditie, is lichaamsbeweging ook goed voor de luchtwegen, de bloedsomloop, de spieren en de botten. Regelmatig bewegen verlaagt de kans op botbreuken en bewegen heeft een goede invloed op uw geestelijke gezondheid.

Ook kan bewegen goed helpen als u evenwichtsproblemen ervaart of u bijvoorbeeld vaak valt. Het helpt namelijk het evenwichtssysteem in stand te houden en stelt u daarmee in staat uw onafhankelijkheid langer te behouden. Ook is er steeds meer bewijs dat sporten een goede invloed heeft om dementie en de ziekte van Alzheimer te kunnen verminderen of zelfs te voorkomen.

Voldoende reden dus om hier aandacht aan te besteden. Wij zorgen voor een correcte opbouw en ondersteuning, om zo het beste resultaat te kunnen behalen en ook te behouden!