Beverwijk 0251-254161 I Uitgeest 0251-750655 info@smc-ijmond.nl
sportblessure

Sportfysiotherapie

Heeft u klachten tijdens het sporten of last van blessures? Wij helpen u daarbij! Ons team heeft jarenlange ervaring met het behandelen van sporters, of u nu een recreatieve sporter bent, of een topsporter, wij zijn er voor iedereen.

 

Preventie en behandeling

Sportfysiotherapie is een (master)specialisatie binnen de fysiotherapie. Fysiotherapie SMC IJmond richt zich op de amateursporter, topsporter, breedtesporter, jeugdige sporter en de sporter met een lichamelijke handicap. We bieden preventie, voorlichting en behandeling.

 

Analyse

Bij binnenkomst maken we een sport specifieke analyse en metingen om een duidelijk beeld te krijgen van uw blessure. Ook is er 1 keer in de 14 dagen een sportpoli in het Rode Kruis Ziekenhuis.  Enkele  sportfysiotherapeuten uit deze regio beoordelen om de beurt, samen met de orthopeed, uw lichamelijke klachten. Daarnaast is er iedere maandagavond in de praktijk in Beverwijk en in Uitgeest van 19:00 tot 20:00 een blessurespreekuur. Bij een sportblessure kunt u zich aanmelden: bel 0251-25416.

 Testen

Een sportfysiotherapeut is gespecialiseerd in het bepalen van wat een sporter fysiek aankan. Daarvoor gebruiken wij diverse performancetesten, waaronder het unieke Polar Own system, FMS testen en diverse inspanningstesten. Ook is de therapeut gespecialiseerd in het maken van hardloopanalyses. De behandeling is erop gericht dat u zo snel mogelijk terug kunt keren naar de sport: return to play.

 Trainen

Ons team beschikt over diverse trainingsmogelijkheden op onze praktijk. Daarnaast bieden we ook veldtraining aan in de return-to-play fase van het revalidatietraject, hierbij ga je onder begeleiding van de fysiotherapeut weer eens lekker buiten trainen.

Meer informatie? Kom eens vrijblijvend naar ons sportspreekuur.

De hoogte van de vergoeding van sportfysiotherapie is afhankelijk van hoe u verzekerd bent. Zie ook tarieven.

kettlebell