Beverwijk 0251-254161 I Uitgeest 0251-750655 info@smc-ijmond.nl
fysiotherapie

Oncologie

Oncologische Fysiotherapie: Een Essentiële Ondersteuning in de Strijd tegen Kanker

Bij SMC IJmond begrijpen we dat de strijd tegen kanker niet alleen medische behandelingen omvat, maar ook het bieden van holistische zorg die gericht is op het welzijn van de patiënt. Oncologische fysiotherapie speelt hierbij een cruciale rol.

Waarom fysiotherapie?

Kanker en de behandeling ervan, zoals chemotherapie, bestraling en chirurgie, kunnen een enorme impact hebben op het lichaam. Patiënten kunnen te maken krijgen met een scala aan fysieke uitdagingen, waaronder vermoeidheid, pijn, spierzwakte, mobiliteitsproblemen en lymfoedeem. Oncologische fysiotherapie richt zich op het verminderen van deze symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven van de patiënt voor, tijdens en na de behandeling.

Bij SMC IJmond werken we samen om een gepersonaliseerd behandelplan op te stellen dat aansluit bij de specifieke behoeften van elke patiënt. Dit kan onder meer bestaan uit oefentherapie om spierkracht en mobiliteit te verbeteren, ademhalingsoefeningen om de longfunctie te ondersteunen, en manuele therapie om pijn te verlichten en de beweeglijkheid te vergroten.
Daarnaast bieden wij ook begeleiding en ondersteuning bij het omgaan met vermoeidheid, angst en stress, die vaak gepaard gaan met kankerbehandelingen. We streven ernaar om patiënten te helpen hun zelfstandigheid te behouden en hun dagelijkse activiteiten te kunnen blijven uitvoeren.

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van hoe u verzekerd bent. Zie ook tarieven.

Fysiotherapie_oncologie