Beverwijk 0251-254161 I Uitgeest 0251-750655 info@smc-ijmond.nl
manueltherapie

Functionele Osteopathie en Integratie (FOI)

Bent u op zoek naar een veilige behandeling, gericht op de gehele aanpak van uw klachten?

De F.O.I.® gaat er van uit, dat alle gewrichten in het menselijk lichaam met elkaar in verbinding staan. Als één gewricht niet optimaal functioneert, is dit van invloed op alle andere gewrichten van het lichaam.

Totaliteit

Het gaat er ook van uit dat het menselijk lichaam in zijn totaliteit reageert op het ontstaan van een probleem binnen het bewegingsapparaat. Het lichaam moet het probleem op andere niveaus compenseren. Er kan zich ergens in het lichaam een klacht ontwikkelen, waarvan de oorzaak ergens anders ligt.

Schakelaar

Het is te vergelijken met een lichtschakelaar van een lampje. U doet het licht via de schakelaar aan, niet via het peertje. En als de lamp niet functioneert, hoeft dit niet per se aan het peertje te liggen. Er zijn meerdere ‘schakelaars’ die het probleem kunnen veroorzaken. De fysiotherapeut zoekt naar de juiste ‘schakelaar’ om de klachten te verhelpen. 

Behandeling

Uw therapeut stelt u eerst enkele vragen, zodat deze erachter komt wat niet goed werkt en wat met elkaar in verbinding staat. De behandeling start vervolgens bij de wervelkolom. Dit is namelijk de centrale as in het lichaam waar alles om draait.

De therapeut gebruikt zachte, veilige en mobiliserende technieken. Pas als de wervelkolom weer goed functioneert, komt het pijnlijke gebied aan bod.

De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van hoe u verzekerd bent. Zie ook tarieven.