Snel weer sporten

Met sportfysiotherapie wordt ervoor gezorgd dat u na een sportblessure zo snel mogelijk uw sport weer kunt beoefenen. Hierbij is een goede aanpak en revalidatie erg belangrijk. De sportfysiotherapeut helpt en maakt voor u een passend schema voor optimaal resultaat. De sportfysiotherapeut weet precies wat er bij het sporten gebeurt en snapt waardoor de blessure ontstaan is. Met juiste sport fysiotherapie kunt u zo snel mogelijk weer aan het sporten en hierbij is het ook wenselijk om de conditie te behouden.

We doen eerst een uitgebreid fysiotherapeutisch onderzoek, gebruiken wetenschappelijk gestandaardiseerd testmateriaal en een sportspecifieke bewegingsanalyse. Zo krijgen we inzicht in een klacht en stemmen daar een gerichte sportfysiotherapie op af.

Doelstelling is het bieden van optimale revalidatie en sporthervatting op het gewenste sportniveau. Ook bekijken we hoe herhaling voorkomen kan worden. Via advisering over blessurepreventie, trainingsopbouw en voeding is de begeleiding individueel gericht. De behandeling is sportspecifiek en zo functioneel mogelijk.

Wij maken ook gebruik van veldtrainingen. En regelmatig is er overleg met trainer of coach over bijvoorbeeld aangepaste trainingen.