Beverwijk 0251-254161 I Uitgeest 0251-750655 info@smc-ijmond.nl
voetproblemen

Voetproblemen en voet- en loopanalyse

Soms komt pijn en ongemak ergens anders vandaan dan u denkt. Zo kan de stand van uw voeten voor diverse klachten zorgen. Door middel van een analyse komen we daar achter.

 

Loopanalyse

Tijdens de loopanalyse wordt gekeken naar factoren zoals uw pasfrequentie, paslengte, voetlanding, houding en lichaamshouding. Met deze gedetailleerde informatie kunnen onze specialisten individuele aanbevelingen doen om uw looptechniek te verbeteren en mogelijke risicofactoren te verminderen.

Naast het identificeren van problemen, biedt de loopanalyse bij SMC IJmond ook praktische oplossingen en gerichte oefeningen om uw loopstijl te verbeteren. Of het nu gaat om het versterken van specifieke spiergroepen, het aanpassen van uw loopritme of het verbeteren van uw loopefficiƫntie, onze deskundige begeleiding helpt u om uw doelen te bereiken en blessures te voorkomen.

Ook kan er met behulp van de loopanalyse zolen worden aangemeten die het looppatroon kunnen verbeteren en de klachten kunnen doen afnemen.

 

Voetproblemen

Zelfs kleine voetproblemen en afwijkingen kunnen blessures veroorzaken en in stand houden. Naast oefeningen kunnen de juiste schoenen of steunzolen u helpen om van de klachten af te komen. Onze VSO-fysiotherapeut maakt na de analyse een 3D-computermodel met de specifieke afmetingen die u nodig zijn, waarna we uw zool computergestuurd frezen.

 

Een verwijzing is niet nodig. Meer informatie over de tarieven treft u hier.

Voet-en-loopanalyse