Beverwijk 0251-254161 I Uitgeest 0251-750655 info@smc-ijmond.nl
manueltherapie

Schouder- en rugklachten

Last van uw schouder of rug? Dat kan erg vervelend zijn. Wij hebben de kennis in huis om u te helpen. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van diverse schouder- en rugklachten.

Schouderklachten

SMC IJmond werkt intensief samen met verschillende medische specialisten in de regio. Zo bieden we, samen met de orthopeden van het Rode Kruis Ziekenhuis, maandelijks een schouderpoli aan. Op de schouderpoli beoordelen wij samen met de orthopeed en radioloog uw schouderklacht.

Door vroegtijdig een diagnose te stellen, kunnen we uw schouder effectief behandelen. We zijn aangesloten bij het Schoudernetwerk Nederland.

Rugklachten

Via speciale zorgplannen van FysioTopics pakken we rugklachten aan. Met behulp daarvan delen we uw rugklachten in: van light, medium tot aan heavy. De ‘zorgplannen rug’ zijn ontwikkeld voor de aspecifieke rugklachten, lage rugpijn zonder specifieke oorzaak. Aspecifieke lage-rugpijn gaat in een klein deel van de gevallen gepaard met pijn in een of beide (boven)benen.

Bij een hernia en soortgelijke aandoeningen hanteren we een andere, passende aanpak zoals McKenzie therapie. De mogelijkheden bespreken de fysiotherapeuten Ikram Kaplan en Bram de Goede graag met u.