Beverwijk 0251-254161 I Uitgeest 0251-750655 info@smc-ijmond.nl
dryneedling

Dry needling

Dry needling is een geavanceerde en effectieve techniek die wordt toegepast door fysiotherapeuten om spierspanning, pijn en bewegingsbeperkingen te verlichten.

Bij SMC IJmond begrijpen we dat pijn en disfunctie van spieren vaak voorkomen en een belemmering kunnen vormen voor het dagelijks leven. Daarom bieden wij dry needling aan als onderdeel van ons uitgebreide scala aan behandelingen.

Dry needling richt zich op het behandelen van zogenaamde ’triggerpoints’, ook wel bekend als spierknopen, die vaak pijn veroorzaken en de bewegingsvrijheid beperken. Deze triggerpoints zijn lokale verkrampingen binnen een spier die aanvoelen als pijnlijke knobbeltjes. Ze kunnen ontstaan door overbelasting, stress, letsel of andere factoren.

Hoe werkt het?

Tijdens een dry needling sessie plaatst de fysiotherapeut dunne naalden rechtstreeks in deze triggerpoints, zonder medicatie of vloeistoffen toe te dienen, vandaar de term ‘dry’. Hierdoor wordt een reflex opgewekt, bekend als een ’twitch respons’, wat resulteert in een ontspanning van de spier. Dit verlicht niet alleen de pijn, maar verbetert ook de bloedcirculatie en bevordert het herstel van de spierfunctie.

Een van de voordelen van dry needling is dat het specifiek gericht is op de bron van de pijn, waardoor snel en gericht verlichting kan worden geboden. Bovendien is het een veilige en doeltreffende behandelmethode, mits uitgevoerd door een ervaren en gekwalificeerde fysiotherapeut, zoals die bij SMC IJmond.

Het effect van dry needling

Na een dry needling sessie kunnen sommige patiƫnten direct verbetering ervaren, terwijl anderen een lichte stijfheid of vermoeidheid kunnen voelen, wat normaal is en meestal snel verdwijnt. Het aantal benodigde sessies varieert afhankelijk van de ernst en duur van de klachten, maar onze therapeuten zullen altijd een behandelplan op maat opstellen om optimale resultaten te behalen.

Bij SMC IJmond streven we ernaar om onze patiƫnten de best mogelijke zorg te bieden, en dry needling is slechts een van de vele manieren waarop we dat doen. Als u last heeft van spiergerelateerde pijn of beperkingen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en te ontdekken hoe dry needling en onze andere behandelingen u kunnen helpen uw leven weer in beweging te krijgen.

dry needling