Beverwijk 0251-254161 I Uitgeest 0251-750655 info@smc-ijmond.nl
actieve ouderen

COPD

COPD, voluit Chronisch Obstructieve Longziekte, is een aandoening die de ademhaling ernstig kan beïnvloeden. Het wordt gekenmerkt door een langdurige ontsteking van de luchtwegen en vernauwing van de luchtwegen, wat resulteert in ademhalingsproblemen.

Bij SMC IJmond begrijpen we hoe belangrijk het is om deze aandoening serieus te nemen en bieden we ondersteuning en zorg aan mensen die leven met COPD.

 

Conditie

Onze fysiotherapeuten zijn getraind in het behandelen van COPD en werken nauw samen met patiënten om individuele behandelplannen op te stellen die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften en doelen. Deze behandelplannen kunnen verschillende aspecten omvatten, waaronder ademhalingsoefeningen, longrevalidatie, en fysieke training om de algehele conditie te verbeteren.

Door gerichte oefeningen uit te voeren verbetert uw conditie en kracht in met name de beenspieren. We meten regelmatig uw kracht en conditie op; hierdoor kunnen we zien hoe u vooruitgaat en daar de behandeling op aanpassen.

 

Begeleiding

Vraag uw huisarts of longarts om een verwijzing met gegevens van de longfunctietesten en uw profiel, dan kunt u bij ons terecht voor begeleiding.

Vanaf 2019 is de vergoeding voor fysiotherapie bij COPD gewijzigd vanuit de basisverzekering. Kijk goed hoe u verzekerd bent. Natuurlijk kunnen we u hierbij helpen. Ralf Pronk, Ikram Kaplan en Eric Bakker zijn onze specialisten op gebied van COPD.