SMC Fysiotherapie heeft jarenlang ervaring met het behandelen van (top)sporters. Sportfysiotherapie is een (master) specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut(e) richt zich op preventie, voorlichting en behandeling  van orthopedische klachten en sportblessures.  SMC Fysiotherapie richt zich op de amateursporter, topsporter, breedtesporter, jeugdige sporter en de sporter met een lichamelijke handicap. Tevens  kunt u vrijblijvend elke maandagavond van 18:00 tot 19:00 bij ons terecht op ons sportspreekuur.

Bij binnenkomst van een sporter wordt een sport specifieke analyse gemaakt en worden er diverse meetinstrumenten afgenomen om een duidelijk beeld te krijgen van de blessure. Wij werken intensief samen met de orthopeden en sportartsen  uit de regio Beverwijk en Kennemerland. Elke week is er een sportpoli waarbij wij samen met de orthopeed de lichamelijk klacht beoordelen.

Daarnaast is de sportfysiotherapeut uitermate kundig in het bepalen van wat een sporter fysiek aankan. Daarvoor gebruiken wij diverse performancetesten waaronder het unieke Polar Own system, FMS testen, diverse inspanningstesten en zijn wij gespecialiseerd in het maken van (hard)loopanalyse’s.  Tevens is de behandeling door een sportfysiotherapeut direct gericht op het terugkeren naar de sport (return to play). Er wordt gezocht naar oefentherapie die in een hoge mate invloed heeft op de uiteindelijke sportprestatie. Wij beschikken over diverse trainingsmogelijkheden op onze praktijk en daarnaast wordt er ook veldtraining aangeboden in de return-to-play fase van het revalidatietraject.

Preventie

Niet alleen na het ontstaan van een blessure, maar ook ter preventie van het ontstaan  van blessures kan het zeer zinvol zijn om een (top)sporter te behandelen.  Wij bieden diverse preventieve behandelingen aan voor sporters in alle leeftijdsgroepen, waaronder Medisch Fitness

(Zie ook kopje Preventie)