SMC Fysiotherapieis er voor iedereen met klachten aan het bewegingsapparaat.  In de fysiotherapie praktijk  SMC IJmond en SMC Uitgeest kunt u terecht voor een professionele behandeling van uw lichamelijke klachten. Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met diverse orthopedische klachten waaronder rug, schouder, knie, heup enkel en voetklachten. Tevens heeft ons team ruime ervaring met het begeleiden en behandelen van chronische aandoeningen waaronder  COPD,  hartproblematiek, diabetes mellitus, obesitas en artrose klachten.

Ons team fysiotherapeuten bestaat uit professionals die gespecialiseerd zijn in het verbeteren en het in stand houden van uw gezondheid. In nauwe samenwerking met u werken wij aan uw herstel en helpen wij bij het verminderen van u klachten.

Rugklachten

Soms lijkt het alsof iedereen er last van heeft, zo vaak komen rugklachten voor. Vooral bij ischias, spit of een versleten rug kunnen de klachten zeer vervelend zijn. Gelukkig kan er vrijwel altijd iets aan worden gedaan. In meer dan 90% van de gevallen leiden onze behandelingen tot een structurele verlichting van de klachten.

Heup-, knie- en enkelklachten

Deze klachten kunnen het bewegen ernstig beperken. In het dagelijks leven, maar ook bij het sporten. Knieklachten zijn veel voorkomende klachten bij sporten en kunnen erg vervelend zijn. We hebben speciale programma’s ontwikkeld waardoor o.a. knieklachten maar ook heupklachten, enkels verholpen worden en weer beter belast kunnen worden.

Arm-, nek- en schouderklachten

Veel mensen klagen over pijn in nek, bovenrug of schouders. Behandeling ervan is vaak moeilijk, want schouders en nek vormen een complex gebied. Bovendien ligt de oorsprong van de klachten vaak ergens anders. Met uitgebreide onderzoeks- en oefenprogramma’s kunnen wij de klachten vaak goed verhelpen.