Bij SMC IJmond/Uitgeest is het verhelpen van orthopedische klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat een van onze expertises.

SMC Fysiotherapie is er voor iedereen met klachten of chronische aandoeningen aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en nekklachten, nieuwe heupen (THP) en knieën (TKP), voorste kruisband letsels (VKB), schouderklachten en verschillende vormen van revalidatie na operaties. Wij hebben een sportspreekuur en behandelen sportblessures tot op wedstrijd niveau.

Wij hebben oefen- en beweegprogramma’s voor cliënten met chronische aandoeningen, zoals COPD, Claudicatio Intermittens klachten (Etalagebenen), hartfalen, Diabetes Mellitus, Obesitas (overgewicht), rheuma, artrose klachten, fibromyalgie, chronisch vermoeidheids- syndroom, complex regionaal pijnsyndroom en stress- en depressieklachten.

Wij kunnen u ook helpen bij klachten als COPD, Claudicatio Intermittens (Etalagebenen/vaatvernauwingen), hartfalen, Diabetes Mellitus, Obesitas (overgewicht), reuma, artrose klachten, fibromyalgie.

Onze unieke aanpak zorgt voor een optimale behandeling op ieder niveau.

Ons team fysiotherapeuten bestaat uit professionals die gespecialiseerd zijn in het verbeteren en het in stand houden van uw gezondheid. In nauwe samenwerking met u werken wij aan een actief herstel en helpen wij bij het verminderen van u klachten.

Onze actieve aanpak levert niet alleen snel resultaat, maar vooral structureel herstel. Want hoe onafhankelijker van zorg u bent, des te beter. Geen kortstondige oplossingen dus, maar duurzame resultaten voor de lange termijn. Wij beoordelen klachten vanuit het biopsychosociale model. Dit betekent dat we niet alleen naar de lichamelijke kant kijken, maar ook naar andere zaken, zoals de thuis- en werksituatie. En dat we oplossingen bieden bij gezondheidsrisico’s, klachten en belemmeringen in het dagelijks functioneren. Indien nodig maken wij gebruik van multidisciplinaire samenwerking. Dit kan bijvoorbeeld in samenwerking met de diëtistpsycholoog, podoloog ofmedisch specialist.