Beverwijk 0251-254161 I Uitgeest 0251-750655 info@smc-ijmond.nl

SMC IJmond team

Gezond worden, beter blijven. Wij zorgen ervoor dat u dit doel kunt halen. Ons team bestaat uit fysiotherapie-professionals. Persoonlijke aandacht en maatwerk is wat u van ons kunt verwachten. Bij de aanpak van uw klachten krijgt u een vaste behandelaar. In de oefenzaal kunnen we u allemaal gericht helpen.

Rob Jonker

Rob Jonker

Praktijkeigenaar, Allround fysiotherapeut, Sportfysiotherapeut, FOI-therapeut

Maak kennis met...

Mijn naam is Rob Jonker en ben sinds 1999 werkzaam bij SMC IJmond / Uitgeest. Ik ben allround fysiotherapeut en gespecialiseerd in sportklachten en klachten aan de heup, knie en enkel. Ik ben verbonden aan het Netwerk Sportfysiotherapie IJmond (NSFIJ).

Samen met de orthopeden van het Rode Kruis ziekenhuis draaien wij het sportspreekuur in het ziekenhuis.

Ik ben in 1999 begonnen bij SMC IJmond, dat toen nog OCA heette. SMC is gegroeid naar wat het nu is, een geweldig, mooi en dynamisch team. Als eigenaar van SMC IJmond / Uitgeest wil ik zo’n goed mogelijke werkgever zijn, zodat het team zo optimaal mogelijk functioneert en zich verder kunnen blijven ontwikkelen.

Ik ben getrouwd met Marianne en hebben wij vier grote kinderen, twee kleinkinderen en eentje opkomst. Mijn hobby’s zijn fietsen op de m.t.b. en in de zomer tourfietsen op de racefiets. Ik hou van lekker eten met veel gezelligheid.

Rik Braam

Rik Braam

Fysiotherapeut en manueeltherapeut

Maak kennis met...

Ik ben gespecialiseerd in nek- en rugklachten.

Daarnaast heb ik kennis van dry-needling voor een totale aanpak van uw klachten.

Ralf Pronk

Ralf Pronk

Fysiotherapeut en CIOS-er

Maak kennis met...

Ik ben Ralf Pronk ongeveer 20 jaar werkzaam SMC IJmond, mijn specialisaties zijn o.a. knie- en heup revalidatie,  copd  en claudicatio intermittens.

In mijn vrije tijd ga ik graag met mijn zoon naar concerten en naar de voetbal. Met mijn honden loop ik graag op het strand.

Ton Pronk

Ton Pronk

Fysiotherapeut en CIOS-er

Maak kennis met...

Ik ben Ton Pronk, 58 jaar en sinds ruim 20 jaar werkzaam bij SMC IJmond als fysiotherapeut. Ik ben gespecialiseerd in revalidatie van de heup, knie en de enkel en van sportblessures. Ik doe binnen de praktijk ook het sportspreekuur op de maandag in Beverwijk. Daarnaast ben ik na mijn actieve periode als voetballer voetbaltrainer geworden.

Ik ben getrouwd en ik heb 2 dochters en een kleinkind.

Kim Wester

Kim Wester

Fysiotherapeut

Maak kennis met...

Ik ben Kim, ik ben in september 2023 begonnen bij SMC IJmond. Ik ben in 2023 afgestudeerd en daarna hier aan de slag gegaan. Wat ik leuk vind aan SMC is dat de sfeer hier altijd goed is en we met een leuk team en leuke cliënten doelgroep werken. We zien veel verschillende type klachten en type mensen en dat maakt elke dag anders. Naast algemeen fysiotherapeut heb ik ook de opleiding voor de oncologie gedaan.

In mijn vrije tijd doe ik aan dansen, waar ik altijd veel plezier uit haal.

Koen Vessies

Koen Vessies

Fysiotherapeut

Maak kennis met...

Hallo daar! Mijn naam is Koen Vessies en ik ben al sinds 2017 met veel plezier werkzaam als fysiotherapeut bij SMC IJmond en Uitgeest. Mijn expertise ligt voornamelijk in het behandelen van mensen met diverse klachten aan spieren, pezen, voeten, knieën, heupen, schouders en de wervelkolom. Daarnaast voer ik ook loopanalyses uit en maak ik steunzolen aan indien nodig. Ik ben momenteel bezig met mijn studie tot osteopaat (MSc) en hoop deze in 2024 af te ronden, omdat ik geloof dat dit mij een aanvullende manier biedt om mensen te helpen.

Wat mij enorm aanspreekt bij SMC is de grote diversiteit aan klachten die we behandelen en de verschillende therapieën die we aanbieden. Ik ben ervan overtuigd dat deze aanpak ons in staat stelt om een breed scala aan mensen met uiteenlopende klachten effectief te helpen. 

Naast mijn werk geniet ik van sporten, voornamelijk hockey en bootcamp, en volg ik graag voetbal. Samen met mijn vriendin ben ik sinds 2021 woonachtig in Uitgeest.

Bram de Goede

Bram de Goede

Manueel therapeut

Maak kennis met...

Ik ben Fysio- en Manueeltherapeut. Tussen 2009 en 2013 heb ik de HBO-fysiotherapie gevolgd aan de Hogeschool Leiden. Tijdens mijn studie en eerste jaren als fysiotherapeut heb ik 5 jaar gewerkt als fysiotherapeut/sportverzorger bij de selectie van voetbalclub FC Uitgeest. Van 2016 t/m 2019 heb ik een 3-jarige master manueeltherapeut gevolgd aan de SOMT. De extra vaardigheden en vooral de extra kennis die dit heeft gebracht, hebben het vak voor mij veel leuker gemaakt. Waar ik in de eerste jaren als fysiotherapeut veel mensen zag met enkel-, knie- en heupklachten, is mijn focus tijdens de masteropleiding verschoven naar wervelkolom- en schouderklachten. Sinds 2019 ben ik lid geworden van het Schoudernetwerk Kennemerland, waar ik inmiddels ook bestuurslid ben in de rol van penningmeester. In dit netwerk werken zo’n 40 gespecialiseerde therapeuten samen om de zorg voor patiënten met schouderklachten op een hoger niveau te brengen. Ook de schouderpoli in het Rode Kruis Ziekenhuis, waar we samenwerken met de orthopeed Tom Schoorl, gespecialiseerd in schouders, is hieruit ontstaan.

In mijn vrije tijd ben ik het liefst bezig met het renoveren van mijn woning of het ontwerpen en bouwen van allerlei dingen zoals meubels of apparaten. Hierbij werk ik onder andere met hout, metaal, elektronica en een 3D-printer. Het zou daarom zomaar kunnen zijn dat ik ooit nog een studie zoals werktuigbouwkunde aan de TU Delft ga volgen.

Ikram Kaplan

Ikram Kaplan

Fysiotherapeut

Maak kennis met...

Mijn naam is Ikram Kaplan en ik ben sinds 2018 werkzaam bij het SMC IJmond-Uitgeest.

In 2018 heb ik de bachelor Fysiotherapie aan de Hogeschool van Leiden behaald.

Mijn specialisaties zijn schouder-, knie-, en voetklachten. Daarnaast ben ik lid van het SchouderNetwerk Kennemerland (SNK) en het VSO Netwerk voor het uitvoeren van een loopanalyse en/of aanmeten van steunzolen. Tevens voer ik de trainingen en cursussen uit voor de valpreventie.

Ik woon samen met mijn vriendin in Beverwijk en in mijn vrije tijd sport ik graag, waarin voetbal vrijwel centraal staat. Door mijn dubbele nationaliteit, kan ik ook behandelingen geven aan cliënten met een Turkse achtergrond.

Eric Bakker

Eric Bakker

Fysiotherapeut

Maak kennis met...

Mijn naam is Eric Bakker. Sinds 2023 werk ik met veel plezier bij SMC IJmond.  Ik heb een sport en  budo achtergrond (karate). Na gewerkt te hebben als docent lichamelijke opvoeding ben ik fysiotherapie gaan studeren. In de loop der tijd heb ik diverse vervolgopleidingen / specialisaties gevolgd o.a. bedrijfsfysiotherapie, chronische pijnrevalidatie, Dry Needling, fysiotherapie bij COPD, McKenzie therapie  (module module  A-D), RSQ.   Ik ben aangesloten bij Stichting COPD Zorg Kennemerland. Daarnaast werk ik als adviseur Arbeid en Gezondheid voor Tigra.

Sharona Bakker

Sharona Bakker

Medisch Fitness trainster en personal trainer

Maak kennis met...

Ik ben Sharona, ik ben sinds 2017 werkzaam bij het SMC IJmond. Ik ben er 2 jaar tussenuit geweest vanwege mijn olympische campagne voor Tokyo op de 100 meter horden in de atletiek. Ik heb Tokyo helaas niet kunnen halen, maar na deelname aan meerdere EK’s en WK’s heb ik mijn carrière met trots kunnen afsluiten als Nederlands Kampioen.

Het werken met mensen en hun gezondheid spreekt mij heel erg aan. Binnen het SMC werk ik met een professioneel en super leuk team waardoor ik dagelijks met veel plezier naar mijn werk toe kom. Door mijn ALO opleiding en topsport verleden heb ik een andere rol dan de rest van het team binnen het SMC. Als atlete heb ik de afgelopen jaren een hoop kennis opgedaan omtrent sport, revalidatie en fit blijven. Ik heb veel te maken gehad met blessureleed en wil die ervaring graag gebruiken om Patiënten en klanten in het SMC fit te maken en fit te houden.

Menno Schouten

Menno Schouten

Fysiotherapeut en Echografie

Maak kennis met...

Mijn naam is Menno Schouten, ik werk sinds 2022 bij SMC IJmond/Uitgeest. In 2016 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de hoge school van Utrecht. Hierna ben ik werkzaam geweest in een praktijk in Alkmaar. Hier ben ik in aanraking gekomen met echografie en mag mij nu al 4 jaar zelf echografist noemen. Ik heb veel affiniteit met sport. Ik vind het een van de belangrijkste dingen van het dagelijks leven. Zowel in het zelf beoefenen(hardlopen) als in het ondersteunen zodat andere dit klachten vrij kunnen doen. Ik haal mijn plezier bijvoorbeeld uit het zitten bij FC Uitgeest als verzorger. Hierdoor ben ik ook twee dagen in de week te vinden in de praktijk in Uitgeest.

Gera Barbier

Gera Barbier

Administratie

Maak kennis met..

Ik verzorg de administratie en werk samen met mijn collega Nathalie van Wijnen.

U kunt bij mij terecht met al uw vragen.

Nathalie Wijnen

Nathalie Wijnen

Frontmanager en Administratie

Maak kennis met...

Hoi, mijn naam is Nathalie Wijnen,

Sinds 14 jaar ben ik, met veel plezier, werkzaam bij het SMC als Office Manager. Tevens ben ik werkzaam als Casemanager voor onze re-integratie afdeling van Tigra, daarom ben ik ook regelmatig de deur uit op bezoek bij bedrijven, aan het testen op locatie en nog veel meer. Naast alle administratieve en balie werkzaamheden werk ik graag mee om alles zo goed mogelijk te laten verlopen voor ons team; organiseren en denken in oplossingen is wat ik graag doe.

Daarnaast ben ik al 16 jaar eigenaar van Dansstudio de Danstuin in Heemkerk. Hier werk ik samen met een team van 10 docenten en geven wij onze passie voor dans door aan onze 450 leerlingen. Ook geven wij elk jaar een eindvoorstelling in het Kennemer Theater. Dansen is dan ook mijn grootste hobby.

U kunt bij mij terecht met al uw vragen. Bellen of mailen mag altijd!

Robertino Mens

Robertino Mens

Officemanager

Maak kennis met...

Ik verzorg de boekhouding binnen de praktijk.

Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor de chauffeurs van de shuttledienst.