Beverwijk 0251-254161 I Uitgeest 0251-750655 info@smc-ijmond.nl
echografie

ECHOGRAFIE BIJ SMC-FYSIOTHERAPIE UITGEEST EN BEVERWIJK

Met Echografie een betere doelgerichte behandeling

SMC Fysiotherapie Uitgeest is inmiddels al ruim zeven jaar te vinden aan de Zienlaan, achter de voetbalvelden. Er is steeds meer mogelijk in de fysiotherapie waaronder ook het maken van een echo, ook wij gaan hier nu mee starten. Bij de fysiotherapie denken we niet direct aan echografie, maar met deze methode kunnen wij klachten duidelijker in beeld brengen.

De fysiotherapeut maakt na een intakegesprek een echo waardoor er doelgericht gezocht kan worden naar aanleiding van uw klachten. Op een echo zijn voornamelijk oppervlakkige structuren te zien. Denk hierbij aan spieren, pezen, banden buiten het gewricht. Een voordeel van echografie, ten opzichte van röntgen of MRI, is dat wij kunnen werken met bewegende beelden. Hierdoor kunnen wij zien waarom de pijnlijke beweging niet lukt of zeer doet. Hierdoor kan er dus beter een duidelijke en doelgerichte behandeling komen. Echografie is een onderdeel van een fysiotherapeutisch proces.  Dit houdt in dat wij een echo intake met u doen van een uur.

Hier zijn kosten aan verbonden maar er kan een vergoeding worden aangevraagd via uw aanvullende verzekering. Na de echo gaan wij onze bevindingen met u doornemen en eventuele behandelopties adviseren.In overleg met u zullen wij dan ook huisarts op de hoogte stellen van onze bevindingen en, mocht het nodig zijn, de huisarts adviseren u door te verwijzen naar een specialist.

Wilt u advies of wilt u een intake inplannen, neemt u dan contact met ons op.